De mensen van het Wilgenpark

70 jaar, 70 portretten, 70 verhalen

Voetbalvereniging Grolse Boys bestaat 70 jaar. En daarom hebben wij voor uitgeverij Kein Keloel een boek met 70 persoonlijke herinneringen en 70 portretfoto's gemaakt. Dat zijn de mensen van het Wilgenpark. Dat zijn de verhalen die de echte geschiedenis van de club vormen. Die verhalen vertellen wat Grolse Boys heeft betekend in een mensenleven. Het is een uniek boek geworden, dat in een beperkte, genummerde oplage zal verschijnen.

De verhalen zijn grappig, gelukkig of droevig. Het gaat over het overlijden van een clubgenoot. Over de reden waarom dat ene kampioenschap zo speciaal was. Over een hilarisch moment op het veld of langs de lijn. Het is soms samenvatting van een voetballeven. Of een herinnering aan die allereerste goal.

Ze hebben allemaal één ding gemeen; de herinnering is er een om te koesteren voor de verteller. En bij elkaar zeggen ze heel veel over die kleine club aan de Slinge.


Het boek

We hebben Bert Wagendorp (schrijver, columnist) gevraagd om een voorwoord te schrijven. Als kleinzoon van één van de oprichters en als zoon van een erelid, weet hij als geen ander hoe een vereniging kan leven binnen een familie. En als romanticus en schrijver weet hij als geen ander hoe je dat gevoel in woorden moet omzetten.

Het samenstellen dit boek was een enorm karwei, maar we hebben er -samen met Harry Paf- met veel plezier aan gewerkt. En het is prachtig geworden, al zeggen we het zelf. Op 17 maart, tijdens de receptie, zal het eerste exemplaar worden uitgereikt. Tot die tijd stellen we op deze website de 70 verhalenvertellers in het kort aan je voor. Heb je ook (nog) een bijdrage? Een anekdote die niet vergeten mag worden? Stuur hem in en het komt op deze website!

Grolse Boys-leden krijgen gratis één exemplaar per huishouden. Je kunt hier een extra exemplaar reserveren. Ook niet-leden kunnen een exemplaar bestellen. Maar let op; op is op!


Jasper de Kinkelder en Paulus Maessen